Talare

Jonathan Stockstill, USA

Jonathan Stockstill är huvudpastor i församlingen Bethany Church, Louisiana. Församlingen har nu växt till en multikulturell, dynamisk och missionsfokuserad kyrka med över 10 000 medlemmar, fem campus och 12 gudstjänster varje söndag.
Jonathan är en dynamisk talare och genom sin unga ålder ett föredöme bland unga ledare i hela USA. Han har också, med en bakgrund som lovsångsledare i 15 år, ett stort hjärta för lovsång, tillbedjan och Guds närvaro bland sitt folk.
Jonathan är gift med Angie och de har fyra barn, Evie, Andie, Beckham och Savie. Vi ser fram emot att lyssna till Jonathan på Europakonferensen 2023!

Elaine Fisher, Houston, USA

Elaine Fisher är pastor i Gateway Church i Houston. Som dotter till Robert Morris, pastor i Gateway Church Dallas, hade Elaine alltid en medvetenhet om Gud men utvecklade inte en personlig relation med honom förrän hon nådde den absoluta botten som 19-åring. I över 10 år har hon nu rest och predikat i kyrkor, på konferenser och via TV, där hon delat sitt vittnesbörd och undervisat sanningar från Bibeln. Hennes autentiska sätt att kommunicera lyckas alltid engagera och inspirera!
Elaine och hennes man Ethan är idag pastorspar för Gateway Church i Houston. De har fyra barn tillsammans. Vi ser fram emot att lyssna på Elaine på Europakonferensen!

Night of Hope, Sverige

Heart of Evangelism, grundat av Sebastian Stakset med team åker just nu runt i hela Sverige med kampanjen “Det finns Hopp”. I samarbete med lokala församlingar samlar de stora mängder människor och predikar om Jesus. Flavia Perez och Betz Assefa är två i teamet som har fått möta ljuset och kommer till oss på Europakonferensen. Betz kommer från en svår kriminell bakgrund där livet saknade mening, men idag reser han till både kyrkor, skolor och pratar för gamla som unga om sitt liv. Flavia kommer från en tung bakgrund och som hon själv säger “Jag sökte bekräftelse överallt och att människor skulle se mitt hjärta men Gud såg mitt hjärta”. Idag leder hon tillsammans med sin man ”Heart Stockholm” och gör ett fantastiskt arbete. Under Europakonferensen kommer vi få höra både Flavia och Betz tala om hur Gud tagit dem från mörker in i hans förvandlande kärlek!

Jan Blom, Livets Ord Uppsala

Jan, eller Janne som vi ofta kallar honom, blev frälst från gatorna genom församlingen och har arbetat som tonårspastor, andrepastor och ledare för församlingens sociala arbete innan han tillsattes som huvudpastor för Livets Ord i Uppsala. Janne brinner för de utsatta och marginaliserade och har ofta berättat om sin uppväxt med en alkoholiserad pappa och hans småkriminella bana innan det livsförvandlande mötet med Jesus. Janne betonar alltid det centrala i vår tro och hans undervisning påminner våra hjärtan om Jesu korsgärning och vikten av att leva ett liv för andra människor.
Janne var med om en allvarlig trafikolycka i augusti 2022. Vi tackar Gud att han överlevde. Han har varit på sjukhus sedan dess och är i nuläget rullstolsburen och fortsätter sin rehabilitering. Janne berättar om hur djupt Guds kärlek har fått beröra honom under sjukhusvistelsen. Vi längtar till att höra vad Janne har på sitt hjärta!

Joakim Lundqvist, Livets Ord Uppsala

Joakim är en mycket uppskattad konferenstalare och pastor på Livets Ord i Uppsala. Han fungerar som ambassadör för organisationen och reser runt i världen. Han är känd för att vara en skicklig berättare och hans passionerade predikningar inspirerar människor till att leva en utåtriktad livsstil centrerad kring Jesus, vilket stannar kvar i hjärtan och minnen länge. Mellan 2013 och 2021 var Joakim förstepastor på Livets Ord. Tidigare har han också startat och drivit Ny Generation i Sverige under flera års tid samt arbetat som ungdomspastor. Vi ser fram emot att lyssna till Joakim under Europakonferensen!

Carl-Gustaf Severin, Livets Ord Uppsala

Sedan 1980-talet har Carl-Gustaf Severin verkat som evangelist och missionär och rest runt i världen. Under 90-talet spelade han en avgörande roll i väckelsen i Ryssland och det som skedde inom Livets Ords “Ryska Inlandsmission” och när länder runt om befriades från kommunismen och mängder av människor kom till tro på Jesus. Han är en person som alltid har något uppmuntrande och stärkande att säga, och hans spännande livshistoria delar han gärna med sig av. Genom hans undervisning kommer du att bli inspirerad och stärkt för att våga lita på Guds löften, vi ser fram emot detta!

Albert Veksler

Jerusalem Prayer Breakfast, som är en global rörelse, samlar regeringsledare och nyckelpersoner från hela världen för att be för Jerusalems fred och Israels välgång. När Israels president, Reuven Rivlin, stödde idén år 2016, kunde ingen ha trott att denna vision skulle ta Jerusalem Prayer Breakfast runt hela världen.
Hittills har dessa historiska samlingar ägt rum i London, Accra, Orlando, Singapore, San Antonio, Kampala, Basel, Haag, Helsingfors, Canberra, Bloemfontein, Rom, Tallinn, Dallas, Brasilien, Houston och St. Louis.
Albert är direktör för Jerusalem Prayer Breakfast. Han har en kallelse att förena nationer, städer och regeringar till förståelse, stöd och bön för det bibliska förbundet med Israel. Vi ser så mycket fram emot att lyssna till Albert på Europakonferensen i sommar!

Dmitry Bodyu

Dmitry Bodyu är för närvarande pastor i en Livets Ord kyrka i Melitopol, Ukraina, och har 30 års erfarenhet av pastoralt arbete. Dmitry är gift med Helen sedan 32 år tillbaka. De har tre vuxna barn, varav en är gift och två barnbarn. Dmitry har ett vittnesbörd om hur det var när han blev gripen av ryska trupper under krigets inledande fas. Kristna över hela världen bad för hans frigivning och åtta dagar senare var han fri. Vi kan inte vänta på att få lyssna till honom!

Mats-Ola Ishoel

Mats-Ola Ishoel är en mycket omtyckt talare på Europakonferensen, känd för sin glädje och energi. Tillsammans med sin fru Randi leder han Livets Ord Moskva, en församling med över 6000 medlemmar och 30 gudstjänster varje helg. Församlingen startade på 1990-talet och har under Mats-Olas ledarskap blivit en central punkt för hundratals församlingar i hela det forna Sovjetunionen. Mats-Olas fokus på att bygga team och uppmuntra människor att utveckla sin potential är inspirerande och han är ett föredöme i ledarskap för troende över hela världen. Vi är oerhört glada över att Mats-Ola kommer att dela med sig av sina erfarenheter och sin visdom under årets Europakonferens!

Maria Lundqvist

Maria Lundqvist har arbetat i den lokala församlingen i Uppsala i många år och vi känner igen henne för sitt stora hjärta för människor och Jesus som strålar ut från henne. Hon har lett människor i lovsång sedan hon var 14 år gammal och undervisar varmt, praktiskt och uppskattat om den dagliga vandringen med Jesus. Maria bor just nu i USA och är med sin man Joakim utsända som ambassadörer för Livets Ord. Vi ser så mycket fram emot att lyssna till Maria Lundqvist under årets konferens!

Rune Borgsø

Rune Borgsø är en av pastorerna på Livets Ord med ansvar för Livets Ord Family & Word Of Life Europe, samt en del av det lokala ledarskapet i Uppsala. Han har länge varit en del av vårt missionsarbete och varit missionär i Ryssland & Tadzjikistan, och reser idag mycket i Skandinavien och Europa. Rune brinner för att andra människor ska bli utrustade och kliva ut i de gåvor den Helige Ande har lagt ner i varje människa. Vi längtar till att lyssna till Rune under konferensen!

Vem talar när?

Här kan du se vilken tid som samlingarna och aktiviteterna sker under konferensen.

Europakonferensen 2023
25 - 30 juli

 

Livets Ords stora sommarkonferens.
Sommarens bästa dagar.

© 2023 Livets Ord